Schrijftherapie

Schrijvend verbinden, verbindend schrijven.

Wat

Schrijftherapie, het woord zegt het zelf: het is schrijven over wat je bezig houdt. Door het zoeken naar de juiste woorden en door die op papier te zetten, maak je het leven voor jou al een stukje lichter. Het schrijven doet je gerichter en constructiever nadenken. Het is een krachtig en helend middel. 

Het doorsturen van je schrijfsel naar mij, als therapeut, geeft jou de verzekering dat het gelezen wordt en dat ik erop reageer door het stellen van bijkomende vragen, door het geven van mijn eigen reflecties op wat je schrijft, door het mee helpen zoeken naar antwoorden die je me stelt.
Er ontstaat een schrijvende verbinding tussen jou en mij.

Het verschilt niet zo heel veel van therapie in mijn therapiekamer. Natuurlijk is er niet de fysieke aanwezigheid van ons beiden maar dat biedt ook voordelen: door je in je schrijven aan mij te richten heb je het gevoel dat ik er altijd bij ben. Je schrijft bovendien wanneer je wilt. Je neemt ook tijd zoveel als je wilt. Je kunt nadenken over bepaalde vragen in je eigen tempo, er zit niemand tegenover je die op een antwoord wacht. 

Omdat mensen mij vaak vragen: ‘Mag ik het eens opschrijven?’ en ik merk hoe helpend deze vorm van therapie bij hen is, wil ik ze ook in een vorm gieten en aanbieden.

Voor wie

 • mensen die graag schrijvend reflecteren over problemen die zich in hun leven voordoen zoals bv.: een bepaald verdriet, eenzaamheid, onverwerkte zaken die opspelen, conflicten, zingevingsvragen, … en die iemand willen die meedenkt, mee richting geeft
 • mensen die weinig tijd hebben om tijdens de reguliere momenten afspraken te maken
 • mensen die moeite hebben om dingen te verwoorden in een gesprek en zich veiliger voelen op papier
 • mensen voor wie ‘live’ therapie een te grote stap is

Hoe

Om zeker te zijn dat ik alles goed kan lezen vraag ik je wat je schrijft te typen in een tekstdocument. Trek je van de stijl of van eventuele spellingsfouten niets aan, het gaat om de inhoud.

Je kunt het doen in dagboekvorm, je kunt het doen in briefvorm. Je kunt vrijuit schrijven of je kunt schrijfopdrachten vragen aan mij.  Hoe lang je je schrijfsels maakt, hangt helemaal van jou af.

Ik bied drie mogelijkheden:

 • je wilt wekelijks feedback 220 euro per maand
  (gelijk aan 6 à 8 uur maandelijks tijd van mij voor jou)
 • je wilt één keer per twee weken feedback 160 euro per maand
  (gelijk aan 4 à 6 uur maandelijks tijd van mij voor jou)
 • je wilt één keer per maand feedback 120 euro per maand
  (gelijk aan 2 à 3 uur maandelijks tijd van mij voor jou)

Je kunt inschrijven door het bedrag te storten op rekeningnr. BE 02 9731 7675 4040 op naam van Chantal Wtterwulghe met de vermelding:
therapeutisch schrijven/wekelijks of /tweewekelijks of /maandelijks.

De datum van betaling geldt als startdatum van je maand. 

Een week voor het einde van die maand word je uitgenodigd al of niet verder te doen in een volgende maand.

Je stuurt mij een mailtje met de mededeling dat je Schrijftherapie wilt zodat ik je alvast een voorbereidende kennismakingsoefening kan sturen en zodat we samen een datum kunnen afspreken voor je eerste inzending. 

Heb je nog meer vragen over hoe SchrijfTherapie werkend kan zijn, stuur dan een mail met je vragen naar chantal.wtterwulghe@gmail.com