“Ik ben op”

Heel vaak hoor ik bovenstaande uitspraak. Zowel in therapiegesprekken als in gesprekken met vrienden/kennissen. Af en toe is het ook mijn verzuchting. Hoe goed ik ook mijn tijd leer doseren, een evenwicht zoek op verschillende vlakken van mijn leven toch overvalt mij af en toe ook het gevoel dat het allemaal een beetje veel wordt.

Hoe hiermee omgaan? 

Meer lezen over ““Ik ben op””

Obstakels en kracht

Het was niet altijd eenvoudig om overeind te blijven in 2021.
Eens te meer werd bewezen: moeilijk gaat ook. 

Het voorjaar confronteerde me met lichamelijke mankementen die me een paar bange weken hebben bezorgd. Gelukkig was er uiteindelijk niets aan de hand dat niet kon verholpen worden. Nog voel ik de opluchting. 

Datzelfde voorjaar staat ook voor een nieuw begin: mijn praktijk die zich (na vijf maanden stoppen) ontplooide.

Meer lezen over “Obstakels en kracht”

There’s nothing you can do that can’t be done

Een vraag van iemand uit de Facebookgroep: ‘Welke quote die je ergens tegenkwam heeft iets veranderd in jou?’

De titel van dit stukje is niet onmiddellijk een quote, wel de eerste regel van het lied
All you need is love’ van de Beatles. Voor mij is dit een ‘krachtzin’ die me menig goeds bracht. Ik geef uitleg.

In de lagere school had ik voor taal meestal tussen de acht en de tien op tien. Wat betekende: geen straf. Onder de acht op tien volgde een straf. Voor wiskunde had ik wel – vooral als het ‘metend rekenen’ betrof – soms een zeven. Gevolg: straf. In het lager middelbaar onderwijs bleven mijn punten voor taal beter dan mijn punten voor wiskunde. Ik kreeg herhaaldelijk de boodschap dat ik geen wiskundeknobbel had. 

Toen ik studeerde voor het staatsexamen om mijn humaniora diploma te behalen, was het vak wiskunde het vak dat me het meeste angst inboezemde: de overtuiging van buitenstaanders was mijn waarheid geworden.

Meer lezen over “There’s nothing you can do that can’t be done”