Inspiratie

Het is bijna donderdag en ik heb nog geen onderwerp voor mijn blog. Niet dat dit zo erg is. Het is ondertussen sedert december een soort ‘gewoonte’ geworden om wekelijks stil te staan bij een onderwerp. De dagen zitten meestal vol van gebeurtenissen die ik voor mezelf wil uitdiepen zodat ze ik ze kan loslaten. Afgelopen week echter blijft niets ‘hangen’. Ik vind geen inspiratie. Niet dat de dagen zo leeg waren, integendeel. Er gebeurt nogal wat in dat hoofd van me. Los van de actualiteit zijn ook persoonlijke besognes aanwezig. En misschien net daardoor dat de muze niet van zich laat horen. 

Ik vraag me af, lezer, hoe het jou vergaat?

Meer lezen over “Inspiratie”

De voordelen van vooruitzien

‘Je moet vooruitziende leren zijn!’
Hoe dikwijls heb ik dit zinnetje niet gehoord? Het werd de slogan van mijn opvoeding.
Het sloeg op alle terreinen van mijn kleine en later grotere bestaan: vanaf elf uur geen fruit meer want: ‘Je moet vooruitziende zijn, als je na elf uur iets eet kun je om twaalf uur niet meer eten.’
Het sloeg op het maken van huistaken: ‘Je moet vooruitziende zijn: op vrijdagavond ben je klaar met je huiswerk zodat je op zaterdag kunt poetsen en op zondag gaan we naar …’

Meer lezen over “De voordelen van vooruitzien”

Schaamte

Afgelopen maandag postte ik in de fbgroep dit citaat:

‘Als je iets zou moeten leren, dan alleen maar dat je je niet hoeft te schamen. Wees niet beschaamd omdat je een mens met gevoelens bent. Wat je ook voelt, voel het intens en diep. Voel het nog een beetje intenser, voel het nog een beetje dieper. Voel het voor jezelf. Voel het voor de anderen. En dan: laat het los.’ Milena Michiko Flasar, Een bijna volmaakte vriendschap.

Verschillende mensen reageerden erop en dat zette mij dan weer aan het denken.
Uiteindelijk wil ik zelf ook toepassen wat op mijn website staat: Vertraging, Verdieping, Reflectie. Hier ga ik!

Meer lezen over “Schaamte”