Opgeladen

Ben je iemand die onderhevig is aan het weer? Of ben je weerbestendig? Ik hou van alle weersomstandigheden – behalve grote hitte – waarmee ik wil zeggen dat ik deze zomer helemaal aan mijn trekken kwam. Voor  mij was het een mooie, gevarieerde en boeiende zomer waarin ontspanning en inspanning goed in evenwicht waren. 

tVaartje gaf me hoofdzakelijk ontspanning, het magische van die plek wordt elk jaar alleen maar verstevigd. Ik kan er niet echt de vinger op leggen, ik weet alleen dat ik daar jaar na jaar het deugddoend gevoel ervaar thuis te komen.
Na een lange lees dip – langer dan een jaar – kan ik eindelijk weer mijn leeshonger stillen. Ik doe me tegoed aan mooie zinnen en droom weg bij woorden die raken. 

Het schrijven van een blog heb ik een paar maand laten rusten. Ook de muze heeft vakantie nodig. Daarentegen zette ik deze zomer anderen aan het schrijven.

De middagen ‘Zin zoeken met je pen – Vier dimensies in je leven’ waren voor mij een verrijking. Enerzijds: het was jaren geleden dat ik voor een groep stond, anderzijds: de rijke oogst van de deelnemers gaf me een boost. Nooit, nooit had ik kunnen voorzien dat ik nog een workshop zou geven én dat ik het zo graag zou doen. Dit is een ervaring die ik eerder niet had. Het smaakt naar meer. In november komt er een volle dag ‘Zin zoeken met je pen – Woord en betekenis’. In die workshops worden twee van mijn grote liefdes verenigd: schrijven en werken met mensen. 

Nu september op zijn sokken aangekomen is, met waarschijnlijk een mooie Indian Summer de komende dagen, is de tijd rijp om wat goed was vorig jaar verder te zetten – ik denk aan de Facebookgroep VertragingVerdiepingReflectie – en om nieuwe plannen te maken. Met mondjesmaat zal je opnieuw van mij horen. Rond half september maak ik iedereen uit de groep – vriendelijk – wakker, zal ik vragen of je nog mensen kent die lid willen worden zodat ze kunnen meegenieten van dagelijkse posts. We gaan met zijn allen nieuw leven blazen in die gemeenschap zodat we samen bij elkaar kunnen overwinteren en ons tegoed kunnen doen aan mooie dingen. 

Af en toe zal er ook wel een blog van mijn hand verschijnen al wil ik mezelf hiervoor niet onder druk zetten, de mooiste dingen gebeuren in vrijheid. 

Ik voel me opgeladen en ik heb enorme zin in het najaar. Naast het werken met mensen, het begeleiden van de schrijvers in Levenslijn als Schrijfdraad, de Facebookgroep, alle dagelijkse beslommeringen start ik met een vijfjarige opleiding in de Jungiaanse psychologie en een driejarige opleiding Wijsbegeerte. De kunstgeschiedenis blijf ik volgen, het ‘Vrouwelijk Goddelijke’ bracht mij al zoveel goeds dat ik hiervan geen afscheid wil nemen. Nu ik dit opsom, klinkt het als ‘zeer veel’, geloof me: het is goed verdeeld over mijn tijd en af en toe staan er ook rustdagen geprogrammeerd. Ook verschillende lunchafspraken – misschien zelfs eentje met jou – staan in mijn agenda. Al die zaken geven mij bergen energie. 

Hoe is het met jou? Voel jij je opgeladen door de zomer? Klaar voor de herfst? Maak jij nieuwe plannen?
Laat het me weten in een reactie. Tot weldra!

Warme groet,

Chantal

8 gedachten over “Opgeladen

 1. Chantal, de zomer was wisselvallig ,voor mij was het ok.Tijd om meer bezig te zijn en te bekijken wat doe ik nog ? Ben gestart met vriendin fotografe aan mijn eigen Me-Tarotdeck..voornemen krijgt een vorm!! Kijk uit naar de herfst, daar verlang ik ieder jaar naar. Augustus was heel chaotisch en niet zo fijn, door problemen met mijn zoon. Het heeft me even onderuit gehaald. Maar goed we zijn er terug boven op en laad me op in de natuur, muziek en terug wat meer lezen & vertrouwen opladen. Eigenlijk aanvaarden wat is..uitkijken naar de weg van “Levenslijn als Schrijfdraad”. Tot weldra

  1. Dag Monik,
   Leuk dat je me een reactie geeft! Interessant waar je mee bezig bent: een eigen Me-Tarotdeck. Het doet deugd hé als voornemens vorm krijgen?
   Dat ‘even onderuit’ zijn, herken ik en heeft met hetzelfde te maken als wat jij schrijft. Maar, of we nu blijven staan of onderuitgaan Monik, het is niet helpend noch voor ons noch voor onze zonen. We hebben het er nog wel over, je weet dat je me altijd mag mailen.
   Eind september krijg je van mij een uitnodiging voor je definitieve inschrijving voor Levenslijn en daarna kan je begin oktober starten. En zoals je weet: helemaal op je eigen tempo.
   Stel het goed en tot weldra!

 2. Ja, ik voel mij opgeladen
  na tal van zomers ontmoetingen in Lissewege waar ik vier keer op dinsdagnamiddag ’t SchrijfNest heb begeleid, vier keer op donderdagnamiddag ‘zin zoeken met je pen’ heb gevolgd en acht keer op vrijdagnamiddag deelnam aan praatje@tvaartje. Ik bewaar een warme herinnering aan het schrijfproject ‘solidariteit’ dat op 20 juli is ontstaan in de schoot van de FB groep ’t SchrijfNest Online en tot eind augustus een weerklank vond in de boomgaard van tVaartje.

  Ja, ik heb plannen.
  – Na anderhalf jaar mag ik opnieuw maandelijks tientallen senioren verwelkomen en een programma bedenken om hen maandelijks te begeleiden op de digitale snelweg.
  – Ook voor de creatieve workshops heb ik plannen. ’t SchrijfNest heeft sinds kort een nieuwe vaste stek in het buurtcentrum De Garve. De beschikbare ruimte biedt heel wat mogelijkheden om nieuwe paden betreden.
  – Ik blijf verder om de twee dagen een creatieve schrijfopdracht aanreiken in de FB groep ’t SchrijfNest Online.
  – Op 2 oktober ben ik met een schrijftafel te gast op de verwendag in de bib te Beernem.
  – In oktober pak ik de draad weer op voor ‘Levenslijn als Schrijfdraad’.
  – Ik kijk tenslotte uit naar een volle dag ‘Zin zoeken met je pen’ midden november.

 3. Voor mij zijn de zomermaanden voorbij gevlogen. Heb veel in de tuin gewerkt, en ik ben ook met mijn dochter en kleinkinderen enkele andere tuinen gaan bezoeken, er de geschiedenis van gaan opzoeken en er over geschreven in mijn blog. In September heb ik een korte cursus met FutureLearn gevolgt, dat was over de indigenous peoples, het was heel interessant. Dus nu kijk ik vooruit op jouw ‘VertragingVerdiepingReflectie’ challenges Chantal. Ik werd net 72 en ik ben van plan van elke dag te laten tellen, heel bewust. Muziek, boeken, mensen, kunst, bloggen, en nog veel meer… dat hoop ik. En wat het weer betreft, Ja de grijze lucht… ik heb het er wel moeilijk mee, maar we hadden een pracht van een zomer hier in West Cork! Ik voel me dankbaar! 🙂

  1. Dag Agnes! Fijn hoe je zo de overgang van de zomer naar de herfst beschrijft aan de hand van je activiteiten. Je hebt een prachtig voornemen: elke dag laten tellen, that’s the spirit!
   Ik zal mijn best doen om in de Facebookgroep opnieuw verschillende dingen te posten zodat je er af en toe iets kunt uit kiezen wat je aanspreekt. Laat ons er samen voor gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s