Mijn wensen voor jou:

De dagen voor, tijdens en na kerst houden voor mij een bundeling van verschillende emoties in die onderling strijden om de bovenhand te krijgen. Eerlijk? Het is niet mijn favoriete tijd van het jaar. Misschien omdat in de maand december – toch jaren na elkaar – pijnlijke dingen gebeurden. Alsof het jaar me wilde zeggen: ‘Neem dit er nog even bij.’
Gelukkig is dit nu al jaren niet meer het geval! En onmiddellijk hoor ik een stemmetje dat me dringend verzoekt niet te vroeg te juichen, want dat het nog kan verkeren.

Eenmaal kerst voorbij, duikt het beeld op van een volledig nieuw jaar en ook dat beeld vind ik niet zo vanzelfsprekend. Zo’n vol, leeg, vers, nieuw jaar … ik heb nog altijd de neiging om me tot de tanden toe te wapenen voor wat komen kan. Toch voel ik ook de belofte die dat jaar inhoudt. En ik geef me liever over aan de belofte dan toe te geven aan de angst. Een jaar waarin ik dag na dag mijn leven mag maken. 

De wensen die ik hieronder neerschrijf zijn voor jou, ook een beetje voor mij. 

Ik hoop dat 2021 het jaar wordt waarin een ‘goede’ evolutie gebeurt op verschillende vlakken, een jaar waarin:

 • de kleur rood in ere hersteld wordt. Laat in 2021 rood opnieuw staan voor leven en liefde en heel ver van gevaar en besmetting;
 • de positieve uitslag van eender wat alleen nog goed nieuws betekent en niet meer geassocieerd wordt met ziekte. Laat een einde komen aan de omgekeerde wereld waarin positief eigenlijk negatief is en negatief positief. 
 • de bubbels stilaan zo groot worden dat ze uiteenspatten en we ze enkel nog in champagne (of ja, cava is ook goed) vinden;
 • de zomerse geuren van vers afgereden gras, van zonnecrème en zee, bloeiende bloemen, overwinnen op de geur van ontsmetting;
 • enkel menselijke warmte – en niet de afstand tussen mensen – in staat is om veiligheid te creëren;
 • spontaniteit overwint op berekening;
 • zingen, dansen en samenzijn dingen zijn waar we ons kunnen aan optrekken in plaats van er bang voor te zijn;
 • de stilte, de leegte en het wandelen een keuze blijft en niet een opgedrongen noodzaak. 
 • vul zelf maar aan met jouw wensen!

Ieder die dit leest wil ik bedanken dat je op de een of andere manier aanwezig was in mijn leven afgelopen jaar. Ik hoop dat we samen, jij en ik, betekenis kunnen blijven geven aan elkaar. Ik ben er klaar voor!

warme groet,

Chantal

december 2020/januari 2021

13 gedachten over “Mijn wensen voor jou:

 1. Ik ben paf gelegen van de juiste en mooi zins bouw waaronder je dit verwoord ikzelf weet er niets meer aan toe te voegen, enkel maar hopen dat het allemaalwerkelijkheid mag worden ik zal het nog wel een paar keer lezen echt mooi bedankt

 2. Omdat ik het niet beter kan verwoorden citeer ik jou Chantal:

  Dank omdat je aanwezig was in mijn leven en dat van mijn echtgenoot afgelopen jaar.
  Ik hoop dat we samen betekenis kunnen blijven geven aan elkaar.
  Wij zijn er klaar voor!
  Marc & Viviane

 3. Prachtig verwoord, intens, ik geniet van jouw woorden , dank je wel dat je jezelf ‘bloot’ geeft….
  Voor mij is dat moeilijk om zoveel prijs te geven via social media
  Maar geniet en denk na over wat er allemaal leeft ….
  Dank dank dank
  Van harte een verdiepend en hartverwarmend 2021….
  Gewoon, charmant, gezellig jaar ….
  Liefs en hartenknuffel

  1. Dag Suzy, dank voor je complimenten! Ik weeg zorgvuldig af wat ik al en niet kenbaar maak. Mijn enige bedoeling is om te verbinden en misschien om bij mensen herkenning op te roepen. Ik wens jou en Nikki een mooi jaar in alle betekenissen van het woord!

 4. Prachtige tekst Chantal, bedankt hiervoor. Wat ben ik blij met dit prachtige initiatief van jou, maar wat een werk voor jou. Zorg goed voor jezelf mooi mens. Veel liefs, catharina.

  1. Dank je wel Catharina voor zoveel complimenten! Het werk valt heel goed mee: ’s ochtends iets posten, in de vooravond een half uurtje reageren. Het grote werk was het vorm geven aan die wirwar van ideeën afgelopen maanden. Nu de bevalling gebeurd is (maar de ideeën blijven komen 🙂 ), rest alleen nog het grootbrengen. Ik heb er zelf zoveel deugd van.

 5. Heel klaar en helder verwoord Chantal, het deed me goed van je woorden te lezen. Ja, we maken van het komende jaar het beste dat we kunnen. Ik wens jij en je familie een mooi jaar en dat je wensen waarheid mogen worden.
  Hartelijke groeten.

 6. Weerom prachtig verwoord en geschreven. Je hebt een gouden pen en rijke, diepgaande woordenschat. ‘k Lees graag je berichten. Ze doen goed, zeker nu we elkaar al een hele tijd niet meer hebben gezien. Misschien zal het mogelijk zijn in 2021 als de corona uitgeroeid is.
  Prettig jaareinde en gezond, coronavrij 2021 gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s